3 Kasım 2015 Salı

Tarım Bölümü Öğrencisi Olmak

Tarım bölümü kitapları
Tarımla ilgili yeterince pratik yaptıktan sonra teoride de kendimi geliştirmenin fena olmayacağını düşünmeye başladım. Anadolu Üniversitesi'nin bünyesindeki Açıköğretim Fakültesi'nde Tarım Bölümü olduğunu görünce de çok sevindim. Üstelik Açıköğretim Fakültesi 2.üniversite olarak istediğiniz bölüme sınavsız kayıt yaptırma imkanı sunuyor ve daha önce okuyup başarmış olduğunuz derslerden de muafiyet talep etmenizi sağlıyor.
Geçtiğimiz eylül ayında sınavsız 2.üniversite imkanından faydalanıp Tarım Bölümü'ne kaydoldum ve öğrencilik hayatına bir hevesle yeniden atıldım. Ders kitaplarına göz gezdirirken pratikte rastlamış olduğum şeyleri görüp daha detaylı ve bilimsel araştırmalara dayalı bilgi sahibi olacak olmak beni oldukça heyecanlandırdı.
Bölümümden ve derslerimden bahsedecek olursam Tarım Bölümü 4 dönemlik bir önlisans programı ve muafiyet talebimin kabul edildiği Yabancı Dil, Türk Dili gibi dersleri saymazsak ilk iki dönem Genel Kimya, Genel Biyoloji, Genel Matematik gibi adı üstünde genel dersler ağırlıkta. 
tarım bölümü kitapları birinci dönem
Lisede Öğrenilenleri Hatırlama Zamanı
Tarımla ilgili dersler daha çok son iki dönemde yoğunlaşıyor ve hepsi de birbirinden ilginç merak uyandıran konular içeriyorlar. Özellikle 3.dönemde sorumlu olacağım Fitopatoloji ve Entomoloji derslerinin adları kadar içerikleri de oldukça ilginç. Entomoloji dersi böcek türleri ve genel özelliklerini, Fitopatoloji de bitkide oluşabilecek hastalık ve bu hastalıklarla mücadele yöntemlerini konu ediniyor. Her ne kadar bu iki ders özellikle ilgimi çekse de bölüm derslerinin her biri oldukça ilgi çekici ve tarımsal faaliyetle meşgul kişilerin işine yarayacak bilgiler içeriyor. 
açıköğretim tarım bölümü
İlk Dönem Sorumlu Olduğum Dersler
Açıköğretim bürosunda kaydınızı yaptırırken okuyacak olduğunuz dönemin ders kitaplarını da ücretsiz olarak temin edebiliyorsunuz. Bunun yanında fakültenin internet sitesinden kendi bölümünüzün tüm ders kitaplarına pdf dosyası olarak da ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda öğrenme ortamlarında deneme sınavlarına katılabiliyor ders videolarını izleyebiliyorsunuz. Her ne kadar ortada okul, amfi, sınıf arkadaşları, erken gidip kapılması gereken ön sıralar olmadığı için kendimi tam olarak öğrenci gibi hissedemesem de yaklaşmakta olan sınav tarihi biran önce ders çalışmaya başlamam gerektiğini söylüyor.
Diplomasına sahip olduğum mesleği yapamamanın acısını yaptığım işin diplomasını alarak çıkartmayı umuyorum ve tüm öğrencilere Allah zihin açıklığı versin diyorum. 

2 yorum:

  1. başarılar arkadaşım ... öğrendiğin bilgilerden de bir yazı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Başarılar bilgilerinle öğrendiklerinle bizide bilgilendir nazar değmesin maşAllah

    YanıtlaSil