14 Kasım 2014 Cuma

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı İzlenimlerim


Geçen hafta pekmez yapımıyla meşguldük. Pekmezi ateşten indirir indirmez de soluğu Fuar'da aldık. Fuarlar yenilikleri takip etmek için bire bir, aynı zamanda aynı faaliyet alanında olan kişilerle tanışıp bilgi alış verişinde bulunmak için de ideal bir ortam.

Fuar alanlarının içi kadar dışı da ilginç olabiliyor. Yukarıdaki bez bebekler de Milas'tan gelmiş bir hanım tarafından yapılma. Daha kapıdan girmeden ilk gözüme çarpan bu bebekler oldu ve çok hoşuma gittiler hatta kendim nasıl yaparım diye şimdiden düşünmeye başladım.


 
Fuarda en çok ilgimizi çeken bu gübre dağıtıcısı oldu. Tarlaları çiftlik gübresi de denen doğal gübre ile gübrelemek istediğinizde ihtiyacınız olan bir araç. Bizim de ihtiyaç listemizde üst sıralarda.
 

 
Bu rengarenk çeşit çeşit sabunların olduğu bölüme de uğramadan edemedim. Sabunların kokusu ve renkleri kadar üzerlerine yazılan açıklamalar da ilgi çekiciydi.
 

İşte ihtiyaç listemizin bir diğer kalemi. İnsanın gözüne basit bir demir parçası gibi gelse de fiyatlarıyla ağızları açık bıraktıran pulluk. Bu pulluğun özelliği zaman içerisinde tarlanın düzlüğünün bozmuyor oluşu.
 
Fuar Aydın'da olur da zeytin ile ilgili ürünler baş köşe de olmaz mı. Tırpan gibi görünen bu aletler zeytin hasadında kullanılıyor. Çalıştırıldığında titreşime geçip dalları sallayarak zeytinlerin düşmesini sağlıyor.


Bu süpürgeyi andıran hatta andırmak bir yana süpürge işlevi gören makina ise zeytin hasadında dibe düşen zeytinleri toplamaya yarıyor.


Tarım fuarlarının olmazsa olmazları ise traktörler. Ben bunu beğendim, pek konforlu, üstelik kapalı kabini dolayısıyla hayli güvenli. Tarım sektöründe ağır yaralanmaların ve ölümlerin büyük kısmının traktör devrilmesi sonucu yaşandığını düşünürsek her çiftçiye lazım bir traktör tipi.
 

Tabii ki tümüyle yerli üretim olan bu traktörün de gönlümde ayrı bir yer edindiğini belirtmem lazım. Üstelik Bozdoğanlı bir çiftçi tarafından fuarda satın alınmıştı kendisine buradan da bol bereketli kazançlar, verimli çalışmalar diliyorum.


Bu kadar ihtiyaç saydıktan sonra fuarda ne aldığımı soracak olursanız aşağıda gördüğünüz üzere Milaslı Hanım'dan bez bebek, kestane şekeri, ceviz reçeli ve de keçi sütlü sabun aldım. Keçi sütlü sabunun üreticisiyle bizzat tanışma fırsatı buldum. Kendisi aslen keçi sütü üreticisiymiş ve keçi sütlü sabun yapımına yeni başlamışlar. Fuara getirdikleri sabunlar da hayli yeniydi o yüzden daha kullanmaya başlamadım, en az altı ay bekletip öyle kullanmayı düşünüyorum.
 


Bir de böyle standlar vardı fuarda. Her ne kadar gıda tarım ve hayvancılık fuarı da olsa ne ararsanız bulabileceğiniz bir yerdi diyebilirim. Fuar organizasyonu firmalarının ilerleyen zamanlarda daha seçici ve özenli olmalarını temenni ediyorum.

6 yorum:

  1. o bebeğin kalıplarını facebook ta keçe ve kumaş oyuncak kalıpları adlı grupta bulabilirsin, sabunlara bayılırım, keçi sütlü sabun mu, keçi sütünü bulsak biz burda içeriz sadece...

    YanıtlaSil
  2. Sanırım bir facebook sayfası açsam iyi olacak, teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.

    YanıtlaSil
  3. Benim de bahçeye bir traktör alasım geldi:) Güzel bir fuar olmuş tarımla ilgili faaliyetlerin artması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe traktörlerinde benim de gözüm var, çok sevimli görünüyorlar.

      Sil
  4. yazı harika bu arada son yazımda seni tagledim canım :)

    YanıtlaSil
  5. Slm bloğumda yenı yıl hedıye etkınlığı var katılırsan cok sevınırım

    YanıtlaSil